Istoria liceului nostru începe în anul 1966, an în care se pun bazele liceelor industriale, printre care figurau şi zece licee de chimie, inclusiv cel de la Turda. Înfiinţarea acestei instituţii în Turda consfiinţea încă o recunoaştere a oraşului nostru drept un centru puternic industrializat alături de: Timişoara, Craiova, Iaşi, Bucureşti, Râmnicu-Vâlcea, Brăila, Piatra-Neamţ, Făgăraş – localităţi în care au început să fiinţeze licee cu profil de chimie.

Întemeierea Liceului de Chimie din Turda ca unic liceu de profil din întreg teritoriul nord-vestic al ţării îşi găsea explicaţia în existenţa Uzinei Chimice din localitate (1906), a unui mare număr de specialişti în domeniu, precum şi tradiţiei statornicite de Şcoala Medie Tehnică de Chimie Turda (1948 – 1954).

La data de 12 septembrie 1966, profesor Viorel Oniţiu a primit ordinul de numire în funcţia de director al Liceului de Chimie, rămânând nu doar întemeietorul unei instituţii de renume, ci şi sufletul ei timp de 40 de ani.

Întâiului an şcolar 1966 – 1967 s-a făcut în incinta Liceului “Mihai Viteazul” Turda, unde directorului prof. Aurel Clamba i-a revenit onoarea de a organiza examenul de admitere, repartizând şi un spaţiu pentru desfăşurarea activităţii primei clase a liceului nou înfiinţat.

În perioada anilor 1968 – 1970, Liceul de Chimie a funcţionat în localul fostei Şcoli Medii Tehnice de Chimie Turda, strada Dr. I. Raţiu – acolo unde un spaţiu devenit locativ trebuia amenajat şi transformat în lăcaş de instruire şi educaţie. Aici s-au amenajat săli de clasă, laborator de chimie analitică şi de fizică, biblioteca, sala de educaţie fizică, birouri.

Prezentare media Liceul Liviu Rebreanu - Turda

Oferta scolara

Stiintele Naturii - clasa de 28 elevi
Stiinte socio-umane (intensiv engleza) - 28 elevi
Profil vocational SPORT - 28 elevi (volei - fete, atletism - fete si baieti)
Laboratoare performante: literatura, cchimie, biologie, fizica, informatica, istorie, geografie

Mai mult

Proiecte

In colectivul nostru didactic domneste o atmosfera generatoare de performante, de rigoare si dezinvoltura. Olimpiadele de masa la nivelul liceului, scot la lumina pe cei demni sa reprezinte institutia la nivel regional si national. Facultatile de profil din tara, recunosc elevi nostri prin pregatire.

Mai mult

Info

În acest an procentul de promovabilitate la Liceul Teoretic “Liviu Rebreanu“ Turda, pentru filiera teoretică (ştiinţele naturii /ştiinţe sociale) a fost de 100%.
Împreună cu filiera vocaţională (sport) liceul a obţinut un procent de promovabilitate de 96,15%.

Mai mult

Top