Despre noi

Istoria liceului nostru începe în anul 1966, an în care se pun bazele liceelor industriale, printre care figurau şi zece licee de chimie, inclusiv cel de la Turda. Înfiinţarea acestei instituţii în Turda consfiinţea încă o recunoaştere a oraşului nostru drept un centru puternic industrializat alături de: Timişoara, Craiova, Iaşi, Bucureşti, Râmnicu-Vâlcea, Brăila, Piatra-Neamţ, Făgăraş – localităţi în care au început să fiinţeze licee cu profil de chimie.

Întemeierea Liceului de Chimie din Turda ca unic liceu de profil din întreg teritoriul nord-vestic al ţării îşi găsea explicaţia în existenţa Uzinei Chimice din localitate (1906), a unui mare număr de specialişti în domeniu, precum şi tradiţiei statornicite de Şcoala Medie Tehnică de Chimie Turda (1948 – 1954).

La data de 12 septembrie 1966, profesor Viorel Oniţiu a primit ordinul de numire în funcţia de director al Liceului de Chimie, rămânând nu doar întemeietorul unei instituţii de renume, ci şi sufletul ei timp de 40 de ani.

Întâiului an şcolar 1966 – 1967 s-a făcut în incinta Liceului “Mihai Viteazul” Turda, unde directorului prof. Aurel Clamba i-a revenit onoarea de a organiza examenul de admitere, repartizând şi un spaţiu pentru desfăşurarea activităţii primei clase a liceului nou înfiinţat.

În perioada anilor 1968 – 1970, Liceul de Chimie a funcţionat în localul fostei Şcoli Medii Tehnice de Chimie Turda, strada Dr. I. Raţiu – acolo unde un spaţiu devenit locativ trebuia amenajat şi transformat în lăcaş de instruire şi educaţie. Aici s-au amenajat săli de clasă, laborator de chimie analitică şi de fizică, biblioteca, sala de educaţie fizică, birouri.

Prezentare media Liceul Liviu Rebreanu - Turda

Șefii de promoție, promoția 2017- 2021

VAIDA MARILENA PAULA -Științe sociale intensiv limba engleză

BĂLAȘ ALEXANDRU ANDREI-Științe ale naturii

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE a promotiei 2017-2021.

Ultimul clopoțel al anilor de liceu pentru promoția 2017-2021...

Felicitări pentru absolvire!

Succes la examene!